Menu Sluiten

EHBO voor volwassenen

Wilt u graag weten wat u kunt doen bij een ongeval? Onze EHBO-cursussen zijn geschikt voor iedereen die niet met lege handen wil staan als er iets gebeurt.
Iedereen leert anders. Sommigen geven de voorkeur aan flexibele zelfstudie, anderen hebben liefst ondersteuning van een instructeur en klasgenoten. Dat begrijpen we.
Daarom hebt u bij ons de keuze uit verschillende manieren om EHBO te leren: volledig klassikaal of door zelfstudie te combineren met lessen. U leest er hieronder meer over.

Klassikale cursus (theorie en praktijk worden gegeven door instructeur)

In 10 avonden van elk 3 uur wordt u opgeleid tot een gediplomeerd hulpverlener met een landelijk erkend certificaat (van het Oranje Kruis). U hoeft niet langer machteloos toe te kijken als iemand in uw omgeving een ongeluk(je) krijgt!
Deze cursus is inclusief reanimatie en bedienen van AED.

De lessen worden in principe op dinsdagavond gegeven, van 19.30 tot 22.30 uur.
De locatie is het Nuenens College, Sportlaan 8, 5671 GR Nuenen.

LESDATA KLASSIKALE CURSUS 2023/2024

Les 1: dinsdag 12 december 2023
Les 2: dinsdag 19 december 2023
Les 3: dinsdag 16 januari 2024
Les 4: dinsdag 23 januari 2024
Les 5: dinsdag 30 januari 2024
Les 6: dinsdag 20 februari 2024
Les 7: dinsdag 27 februari 2024
Les 8: dinsdag 12 maart 2024
Les 9: dinsdag 19 maart 2024
Les 10: dinsdag 26 maart 2024
Examen: dinsdag 9 april 2024 en/of dinsdag 16 april 2024

E-learning met praktijklessen (theorie als online zelfstudie, praktijk gegeven door instructeur)

Deze cursus bestaat uit twee delen, die samen een volledige opleiding vormen tot gediplomeerd hulpverlener met een landelijk certificaat (van het Oranje Kruis). U hoeft niet langer machteloos toe te kijken als iemand in uw omgeving een ongeluk(je) krijgt!
De cursus is inclusief reanimatie en bedienen van AED.

Deel 1: Theorie via e-learning
U heeft toegang tot een speciale online leeromgeving, waar u kennis opdoet over hulp verlenen en wat daarbij komt kijken. U leert flexibel, op uw eigen tempo op een plek van uw voorkeur. Misschien wel aan de keukentafel, of ’s avonds als u op weg bent.
De e-learning wordt afgesloten met een toets. Wanneer u deze succesvol afrondt, ontvangt u een bewijs daarvan. Dit bewijs zorgt ervoor dat u kunt deelnemen aan het volgende deel van de cursus, de praktijk. Heeft u de toets (nog) niet afgerond, dan krijgt u geen toegang tot de praktijk. U kunt wel de toets opnieuw maken, wanneer nodig.
Deze toelatingseis zorgt om ervoor dat iedereen de beste voorbereiding heeft genoten wanneer de praktijklessen starten.

De duur van de e-learning varieert per persoon, minimaal ca. 4 uur tot maximaal ca. 15 uur.

Deel 2: Praktijklessen met instructeur
U leert veilig verder onder begeleiding, zodat u vol vertrouwen iemand helpt als dat nodig is. Heeft u de toets van de e-learning behaald, dan volgen aanvullend 5 praktijklessen, van 3 uur. Onze instructeur helpen u om de geleerde kennis om te zetten in de praktijk, zodat u hulp verlenen goed in de vingers krijgt en met vertrouwen durft te handelen. Dit gedeelte wordt afgesloten met een praktijkexamen.

De lessen worden in principe op woensdagavond gegeven, van 19.30 tot 22.30 uur. De locatie is het Nuenens College, Sportlaan 8, 5671 GR Nuenen.

DATA PRAKTIJKLESSEN (AANVULLING OP E-LEARNING) 2023/2024

Les 1: woensdag 31 januari 2024
Les 2: woensdag 21 februari 2024
Les 3: woensdag 28 februari 2024
Les 4: woensdag 13 maart 2024
Les 5: woensdag 20 maart 2024
Examen: dinsdag 9 april 2024 en/of dinsdag 16 april 2024 (Let op, afwijkende lesdag!)

Tip: We raden aan de e-learning niet ver vóór de praktijklessen af te ronden. Het beste is om na het behalen van de theorie hooguit een paar weken te laten verstrijken voor u met de praktijk start.
Dit zorgt ervoor dat uw kennis van de theorie nog vers is, wanneer u met de praktijk begint en daar heeft u profijt van!
We begrijpen dat u misschien op tijd wil beginnen met de theorie, maar houd daarbij rekening met de data van de praktijklessen.

Cursus e-learning (alleen theorie)

Voor wie geen praktijk wenst te volgen, of wie misschien nog niet in de gelegenheid is om volledig EHBO te volgen, bieden we ook afzonderlijk e-learning van de theorie aan. U heeft toegang tot een speciale online leeromgeving, waar u kennis opdoet over hulp verlenen en wat daarbij komt kijken. U leert flexibel, op uw eigen tempo op een plek van uw voorkeur.
De e-learning wordt afgesloten met een toets.
De duur van de cursus varieert per persoon, minimaal ca. 4 uur tot maximaal ca. 15 uur.

Let op: U bent na afronding geen gediplomeerd hulpverlener!
Wilt u EHBO beheersen en in de praktijk brengen, dan raden wij aan de praktijklessen te volgen als aanvulling op de e-learning.

Meer info?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat: info@ehbonuenen.nl. Of gebruik Contact in het hoofdmenu. Bij het secretariaat is ook het inschrijfformulier op te vragen van de cursus van uw voorkeur.
Wilt u zich liever direct inschrijven?
Kies hieronder het betreffende formulier uit de lijst en klik om te downloaden (pdf). Vervolgens kunt u dat per post of per e-mail inleveren (zie contactgegevens op het formulier).

Inschrijfformulier Klassikale cursus
Inschrijfformulier E-learning met praktijklessen
Inschrijfformulier E-learning (alleen theorie)